60 MILLIÓ FORINTOS PÁLYÁZAT PÉNZÜGYI KULTÚRA FEJLESZTÉSÉRE

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 60 millió forint keretösszegű pályázatot hirdet  civil szervezetek számára közfoglalkoztatottak oktatási programjaira, illetve a borsodi hátrányos helyzetű régiók pénzügyi kultúrájának fejlesztésére - közölte a MNB az MTI-vel.

A nyílt pályázatra, amelyet a jegybank a Civil Háló támogatási program 2017 címmel hirdetett meg október 5-én 16 óráig lehet jelentkezni.
A pályázat anyagi forrását a jegybank által kiszabott bírságok biztosítják. A támogatásra azok a non-profit civil szervezetek jelentkezhetnek, amelyek alapszabályban rögzített céljai között szerepel a (pénzügyi) fogyasztóvédelem, vagy a pénzügyi kultúra fejlesztése, vagy a pénzügyi fogyasztói tudatosság növelése vagy a pénzügyi fogyasztói jogérvényesítés elősegítése.

A kifejezetten pénzügyi fogyasztóvédelmi, illetve a széles társadalmi rétegeket elérő szervezetek, továbbá a sérülékeny és speciális csoportokkal együttműködő civil intézmények előnyt élveznek - tették hozzá. A közlemény szerint projektenként a közfoglalkoztatottak Pénzügyi kultúráját fejlesztő oktatási programra maximálisan 10 millió forint igényelhető, míg projektenként a Borsod-Abaúj-Zemplén megye hátrányos helyzetű térségeiben a pénzügyi tudatosságot növelő kommunikációs programra legfeljebb 25 millió forint.

Egy civil szervezet egy kérelmet nyújthat be és ezen belül egy projekt megvalósítására pályázhat, hogy minél szélesebb kör részesülhessen támogatásban. A vissza nem térítendő támogatás akár a projekt teljes költségét fedezheti. A sikeres pályázatokat 2017. december 1. és 2018. december 31. között kell megvalósítani, azok szakmai és pénzügyi teljesítését a jegybank teljes körűen ellenőrzi. az érdeklődők a részletekről a jegybank Civil Háló honlapján tájékozódhatnak.

partnereink

Coin Circuit
Magyar Pénzverő Zrt.
CoinArchives Pro
Auktionen Münzhandlung Sonntag
Fritz Rudolf Künker GmbH & Co. KG
Sixbid.com
Auex Auktionen
mcsearch.info