A II. Erzsébet portréjával díszített érméből összesen hat darab készült, az ottawai Királyi Kanadai pénzverdében. Az ún Big Maple Leaf még a tavalyi év márciusában tűnt el a berlini Bode Múzeum Érmeosztályáról.

Zsigmond - Sigismund von Luxemburg - (Prága, 1368. február 14. – Znaim, 1437. december 9.) magyar, német és cseh király, német-római császár, a késő középkori Európa egyik legjelentősebb uralkodója. Zsigmond a hercegi birtokáról Luxemburginak nevezett német eredetű uralkodócsaládból származott. Nevéhez fűződik az utolsó összeurópai keresztes hadjárat megszervezése (1396), a nagy nyugati egyházszakadás felszámolása (1417) és a huszitizmus elleni harc megkezdése. Magyar királyként elsősorban Dalmácia elvesztésével, fényes visegrádi, budai és fehérvári építkezéseivel, illetve az Oszmán Birodalommal szembeni defenzívába vonulással, a végvárrendszer kiépítésével, valamint törvényeinek előremutató jellegével írta be magát a történelembe.

Kommunista pénzekből rendez kiállítást a British Museum az 1917-es októberi orosz forradalom századik évfordulója alkalmából.

I. Mátyás (1458-1490) garas, Boroszló, H-733 - ritka címlet és verde hely!
Mátyás cseh uralkodóként való regnálása mindössze 21 évig tartott. Az ebben az időszakban készült pénzérmék ritkák, ugyancsak ritkának számít a darab címlete. A garasokat csupán Károly Róbert idejében vezették be, a denár ez időben még mindig fő fizetőeszköznek számított.


Az apostolok Juliász nevű városát találhatták meg izraeli régészek. Az értékes leletek között Néró császár Kr. u. 65-66-ból származó ritka ezüstérméje megerősítette az épület és a maradványok korát.

Nero Denarius Ag. Nudelmam aukción 2011-ben

Hajnali harangzúgás, hídzár, ingyenes ökörsütés a Vérmezőn - 21 oldalas ceremóniakönyvben rögzítették Ferenc József magyar királlyá koronázásának szertartását

1907-ben, a koronázás 40. évfordulóján a jubileum alkalmából emlékpénzek készültek. 

1907-ben, a magyar koronázás 40. évfordulóján, a jubileum alkalmából emlékpénzek készültek Körmöcbányán aranyból és ezüstből, 100 és 5 Korona névértékben.>>

Az emlékpénzen látható koronázási ceremóniáról részletes leírást adott Jókai Mór>>


Az I. világháború alatt mintegy 900.000 orosz hadifogoly került az Osztrák-Magyar Monarchia fogságába, akiket 53 fogolytáborban őriztek. Ilyen fogolytábort szerveztek Esztergom-Kenyérmezőn is. 1915-ben Stockholmban a hadviselő államok vöröskereszt szervezetei megállapodtak a fogolytáborok belső használatára kibocsátható tábori pénzekről. 

Orseolo Péter nem tartozik a magyar történelem szépemlékű uralkodói közé. 

István trónjának törvényes örökösét vadkan ölte meg, ezt követően rendelkezett az uralkodó úgy, hogy lánya és a velencei dodge frigyéből született Péterre hagyományozza a trónt.

István azért is ragaszkodhatott Orseolo Péter személyéhez, mert a lehetséges örökösök közül őt tartotta a legalkalmasabbnak életműve folytatására, a keresztény magyar állam alapjainak megszilárdítására.

A történelem azonban nem igazolta a király döntését.

Péter (1038-1041 és 1044-1046) Ezüstpénz (Ag)  Huszár-6, Unger-2, CNH-8, fast vorzüglich

Több mint 640 érméből álló leletre bukkantak az orosházi Nagy Gyula Területi Múzeum munkatársai márciusban Tótkomlós határában. Az érmék között vannak Árpád-kori fizetőeszközök, friesachi denárok és egy angol penny is - hangzott el kedden a múzeumban tartott sajtótájékoztatón.

Magyarország 1941-es visszafoglalási törekvéseivel párhuzamosan a Horthy-kormány kitüntetéseket alapított: Felvidéki Emlékérem, Erdélyi Emlékérem, legvégül Délvidéki Emlékérem. 

FELVÁSÁRLÁS, ÉRTÉKBECSLÉS


Kérjük értékesítésre szánt tételeinek fotóját küldje el e-mailben vagy töltsé fel közösségi oldalunkon.
Ajánlatkérésére rövid időn belül válaszolunk.

A fotó alapján készített értékbecslésre sajnos nem tudunk garanciát vállalni, teljes biztonsággal csak élőben állapítható meg a tételek értéke. Várjuk boltunkban hétköznap 10 és 18 óra között. 

Hagyatékok és gyűjtemények szakmai felmérését és értékbecslését, előzetes egyeztetés alapján, külső helyszínen is vállaljuk.

A készpénzes felvásárlás és tárgyfelvétel folyamatos!


A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 60 millió forint keretösszegű pályázatot hirdet  civil szervezetek számára közfoglalkoztatottak oktatási programjaira, illetve a borsodi hátrányos helyzetű régiók pénzügyi kultúrájának fejlesztésére - közölte a MNB az MTI-vel.


Scroll to top
Vatera aukciónk
Find us on Facebook